Paardencolumns

Voor de website https://www.paardencolumns.com worden artikelen geschreven over paarden. Het publiek is erg breed, van intellectuele lezers tot tieners. RED heeft artikelen geschreven die voornamelijk gericht zijn op de jongere doelgroep, maar met pittige onderwerpen die de lezer aan het denken zetten.


Plezier

Het eerste column gaat over plezier met het paard. Vele ruiters slagen erin om hard te trainen en de rijtechniek te verbeteren, maar welk voordeel heeft het paard hierbij? 

Zijn wij slim genoeg om te weten hoe slim paarden zijn? 

Deze titel heb ik geleend van een boek dat heet: 'zijn wij slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn'. Dit boek is geschreven door een bioloog, Frans de Waal. Dit boek heeft mij op idee├źn gebracht voor dit column. 

Hoe begrijpen paarden en mensen elkaar?

Paarden die niet luisteren, zijn dat ongehoorzame paarden of stellen wij de vraag verkeerd? En hoe kun je daarop letten. Ik schrijf erover in het meest recente column. 

Hoe gaan wij met elkaar om? 

Mensen op een stal of manege delen allemaal dezelfde hobby. Hoe fijn zou het zijn dat de sfeer dan ook goed is. Helaas is dit niet overal vanzelfsprekend en daarom schreef ik er een artikel over.